Hrvatska - Puna vrhunskih igrača

Ponosni što smo Hrvati

Srebro zlatnoga sjaja

Doček Vatrenih vrijedan bogova

Hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji osvojila je srebrnu medalju, ali Vatreni su tijekom cijelog SP-a na terenu ostavili srce i dušu te zaslužili i dobili najveću potporu navijača, svih Hrvata, ali i cijelog svijeta.

 

Zlatna generacija nogometaša ostat će zauvijek zapisana u analima hrvatskog sporta. U Moskvi je prije i nakon finala protiv Francuske Crveni trg postao kockasti, obavijen golemom zastavom zahvale navijača koji su uživali u potpori svih nacija na SP-u 2018. i ostavili dojam najboljih navijača na svijetu.

 

Pjesma, veselje, potpora, navijanje i sreća vidjeli su se na svakom hrvatskom navijaču koji su svoje želje i snove prenijeli na hrvatske nogometaše, postigavši tako najveći uspjeh hrvatskog nogometa u povijesti mlade nacije, nadmašivši originalne Vatrene iz 1998. godine i njihovu broncu iz Francuske.

Nakon odlaska iz Moskve Vatrene je u Zagrebu dočekalo više od 500.000 ljudi koji su se poredali od zračne luke „Franjo Tuđman” do Trga bana Josipa Jelačića. Sedam sati trajalo je putovanje od 18 kilometara tijekom kojeg se autobus s našim vatrenim momcima kretao kroz oduševljenu masu koja ih je dočekala uz pjesmu i poruke dobrodošlice. Svatko je htio biti dio ove povijesne priče. Slavlje se nastavilo cijelom trasom kojom je autobus prolazio, a do kulminacije dolazi pojavljivanjem Vatrenih na glavnom zagrebačkom trgu.

Stotine baklji obasjale su nebo iznad trga, a pjesma je odzvanjala zrakom. Svi su igrači poimence glasno predstavljeni i pozdravljeni od navijača te su zahvalili na najljepšem mogućem poklonu i dočeku koji nisu mogli niti sanjati. Dan 16. srpnja 2018. godine ulazi u povijest kao dan kada je Zagreb gorio od sreće, a cijela Hrvatska disala kao jedno. Svi su bili jednoglasni – ovo je „NEOPISIVO. HVALA, HRVATSKA!ˮ

Hrvatska slavi doček svojih Vatrenih

Svaki hrvatski grad dočekao je svoje heroje uz pjesmu i veselje. Glavni trgovi i rive bili su prepuni ponosnih navijača koji su podijelili svoju sreću sa svojim idolima. Hrvatska je na najljepši mogući način zahvalila nogometašima koji će zauvijek ostati u našim srcima.

 

Pripremite se za navijanje poput pravih Hrvata

Turisti pjevaju hrvatsku himnu „Lijepa naša domovinoˮ

Zaruke na dočeku Vatrenih

Najljepša ljubavna priča

Tijekom jednog od najljepših dana za Hrvate dogodio se još jedan veličanstven trenutak. Naime, nasred glavnog trga Srećko Oršulić zaprosio je Ivanu Andrijević koja je rekla DA! (Video: Viki Oršulić)

Ivica Drusany / Shutterstock.com

Krenite na turneju prvaka u malenoj državi koja se usudila sanjati