Aleksandar Gospić

Zračni sportovi

Nebo

pod vašim nogama

Ne postoji ništa uzbudljivije od osvajanja oblaka. Otkrijte ljepotu Hrvatske iz nove perspektive: iz zraka. Odletite balonom s Medvednice prema obzoru, istražite nepoznato iz zrakoplova i uživajte u raju za paraglidere na sjevernim vrhovima Učke i Žumberka te na Biokovu i Riliću na jugu, obilazeći otoke Krk, Brač i Hvar.

 

Više od 30 savršenih lokacija za vježbanje paraglidinga razasuto je diljem zemlje. U svako doba godine možete doći i iskusiti slobodu letenja. No ako tražite nalet adrenalina, u Hrvatskoj vas čeka slobodan pad s visine od 3500 metara okružen jednim od najspektakularnijih prirodnih krajolika u svijetu. Doživite pustolovinu života na nebu iznad Zagreba, Zadra, Hvara, Istre, Rijeke ili Lošinja. Kad smo već kod toga, jeste li znali da je izumitelj padobrana, Faust Vrančić, rođen u Šibeniku?

Dejan Hren

Osjeti vatru iznutra: leti poput zmaja

Čovjek je oduvijek želio letjeti poput ptice, jedriti nebom i tako promatrati svijet. Aktivnost najsličnija tome jest paragliding. Dobro „krilo”, malo hrabrosti, povoljan vjetar… I uživajte u Hrvatskoj iz visina.

Korisne informacije