Kampiranje

Bijeg

u prirodu

Hrvatska je među stručnjacima i zaljubljenicima u kampiranje prepoznata kao jedno od najboljih kamperskih odredišta u Europi zahvaljujući dugoj tradiciji kampova i ekoturizma. O tome svjedoči više od 526 lokacija za kampiranje, koje uključuju mini kampove prilagođene potrebama obitelji, ali i potpuno opremljene apartmane i mobilne kućice.

 

Na kampiranju u Hrvatskoj zbližit ćete se s čarobnom divljinom u osam nacionalnih parkova, brojnim zaštićenim područjima i rezervatima prirode. Uživajte u blagoj ugodnoj klimi u unutrašnjosti i duž obale, u brojnim otočićima, grebenima, uvalama i romantičnim plažama. Spavajte pod otvorenim nebom i probudite svoju divlju stranu.

Jadranka kampovi d.o.o. / Campsite Čikat

Hrvatska

istinska europska kamping destinacija

 

Svaki kampist naći će u Hrvatskoj upravo ono što želi: od najbogatijih modernih kamping parkova, s raznovrsnim sadržajima, u kojima možete unajmiti vrhunsku mobilnu kućicu ili neki drugi smještaj, pa sve do malih objekata, koji nude boravak u vrtu ili dvorištu obiteljski vođenog kampa, ali i robinzonskog kampiranja ili pak glampinga.

Ako je ovo vaše prvo kampiranje u ovoj zemlji, uvjereni smo da ćete nam opet doći. Baš kao što to mnogi kampisti čine već desetljećima. Neka vaše upoznavanje hrvatskih kampova i Lijepe naše počne!

Orsera Camping Resort by Valamar

Mobilne kućice, bungalovi, apartmani...

Želite svoj zasluženi odmor provesti u kampu, ali za to niste opremljeni? Bez brige. U modernim kampovima u Hrvatskoj čekaju vas i mobilne kućice, bungalovi i apartmani, ali i druge vrste sličnog smještaja koji možete unajmiti. Odabirom ovoga posebnog doživljaja kampiranja priuštit ćete nezaboravan odmor u smještajnom objektu sa svim blagodatima koje danas očekujete, uz sve sadržaje u kojima možete uživati u svojem domu ili čak i u vrhunskom hotelu, a ujedno uz nezaboravno iskustvo kontakta s prirodom i ležernosti koje samo kampovi pružaju.

Ivo Biočina

Naturizam – kampiranje u duhu hrvatske turističke tradicije

Danas je Hrvatska treća zemlja u Europi po kapacitetima naturističkih kampova: raspolaže s oko 30 tisuća mjesta, od čega je veći dio kapaciteta u Istri i na Kvarneru. Zanimljivo je kako je među istarskim kampovima i Koversada, prvi naturistički komercijalni kamp u Europi. Zajednička karakteristika hrvatskih naturističkih kampova je sigurnost i visoki standard, ljepota i mir.

Nada Opala / Campsite Ujča, Senj

Mini kampovi

Običaje pojedinih dijelova Hrvatske bolje ćete upoznati u intimnoj atmosferi manjih, tzv. mini kampova. Riječ je o manjim kampovima kapaciteta do 30-ak smještajnih jedinica, odnosno za najviše 100-tinjak osoba, koji su otvoreni kampistima uglavnom u sklopu obiteljskih posjeda i dvorišta.

U Hrvatskoj je kažnjivo i nije dopušteno kampiranje na slobodnim prostorima izvan registriranih kampova ili parkinga za karavane i kampere.

#CroatiaFullOfCampsites

Korisne informacije