Nautika

More

prilika

Jadransko more, jedno od najmirnijih i najbistrijih na Sredozemlju, pravo je mjesto za plovidbu punim jedrima, obilazak jadranskih ljepota motornim plovilima ili jednostavno uživanje u rekreacijskom ribolovu. Duž hrvatske obale duge 6278 km čeka vas 1244 otoka, otočića, hridi i grebena s tisućama mokrih i suhih vezova dostupnih tijekom cijele godine i suvremene marine u kojima možete unajmiti jahtu i pohađati profesionalne tečajeve jedrenja.

 

Obiđite otoke Kornatskog arhipelaga, usidrite se u jednom od brojnih zaljeva i prirodnim zaklonima, uživajte u podvodnom ribolovu na Paklinskim otocima, posjetite čuveni svjetionik na Palagruži, najudaljenijem hrvatskom otoku i usidrite se na nevjerojatnim Elafitskim otocima.

Boris Kačan

U labirintu ljepote

Niste dosad imali prilike ploviti hrvatskom obalom ili joj se svake godine vraćate? Pripadnost Hrvatske vodećim svjetskim nautičkim odredištima nije upitna, a koji će element široke lepeze ponude za nautičare pristajati vašem životnom stilu, ovisi o vama.

Aleksandar Gospić

Uživajte sigurni u ljepotama hrvatskih uvala

Provesti vrijeme u nenaseljenim uvalama hrvatskog Jadrana znači dodirnuti ljepotu koju naši otoci i obala nude u svojem iskonskom smislu. Budite usidreni na istim mjestima gdje su se nekada vezivale tisućama godina stare ilirske brodice ili rimske galije i uživajte u jednako „čistom” ambijentu, i to u jednom od rijetkih kutaka Sredozemlja u kojima nema baš nikakvog utjecaja civilizacije.

Najbolje doba godine za plovidbu jest kasno proljeće i rana jesen, kada su temperature umjerenije, more mirno i vjetrovi povoljniji. Prije nego što rastvorite jedro, dobro je znati koji vas vjetrovi mogu dočekati na moru: sjeveroistočni i hladni vjetar bura, koji ne donosi oborine, južni i vlažni jugo, omiljeni i stalno prisutni maestral ili sjeverac burin.

 

Istražite beskrajno plavetnilo mogućnosti od ljupkoga Cavtata i tajnovitog otoka Lokruma kraj Dubrovnika, Vele Luke na Korčuli, Hvara i Visa, doplovite do Lošinja i Istre. Otkrijte sakrivene uvale i plaže, pronađite vez i iskusite život na Sredozemlju u lukama i marinama ili čvrsto spavajte pod zvjezdanim pokrivačem. Uputite se u morsku pustolovinu upoznavanja Hrvatske!

Aleksandar Gospić

Bijeg od stvarnosti u čarobne vikend atrakcije

Iako opcija za uživanje na hrvatskom moru ima gotovo beskonačno, ovdje vam donosimo pet prijedloga za koje se nadamo da će vam poslužiti kao dobrodošla inspiracija za morske radosti.

Aleksandar Gospić

Noćna plovidba za male brodove

Postoje dva osnovna razloga zbog kojih biste se po noći željeli otisnuti na pučinu. Jedan je da vam se nekamo žuri i ne možete odgoditi isplovljavanje do jutra. Drugi je mnogo romantičniji – da ste se zaželjeli plovidbe i jednog sasvim drugačijeg, često očaravajućeg ambijenta. Ovaj tekst nosi u naslovu spominje „mala plovila”, što znači da na brodu nemate profesionalnu posadu, nego je upravljanje plovilom u vašim rukama.

Popularne rute

Personalize your trip

Andrija Carli

Svjetionici

čuvari Jadrana

Vjetrovi

Nautičari u Hrvatskoj će najčešće ploviti ili jedriti po buri, jugu i maestralu,

ali moraju znati i za vjetrove koji se ne javljaju toliko često, ali znaju biti neugodni i opasni.

Croatia Feeds

Snovi sada mogu postati stvarnost, zaplovite Jadranom

#CroatiaFullOfNauticalRoutes

Korisne informacije