Dubrovački zimski festival

Dubrovački zimski festival

to
Dubrovnik

Dubrovački zimski festival projekt je Grada Dubrovnika, javnih ustanova u kulturi, Turističke zajednice grada Dubrovnika i javnih poduzeća, kojim će se za vrijeme Adventa i u susret dočeku Nove godine, na više lokacija u staroj gradskoj jezgri te u drugim dijelovima grada organizirati raznovrsni kulturni i zabavni sadržaji.
Veliko otvaranje četvrtog Dubrovačkog zimskog festivala održat će se u subotu 2. prosinca 2017., uz paljenje prve adventske svijeće i dekorativne blagdanske rasvjete, nakon čega će koncert ispred crkve sv. Vlaha održati dugo iščekivani Gibonni. U bogatom glazbenom programu, od početka festivala do Božića na Stradunu će nastupiti Jacques Houdek, Massimo, Pavel i Marko Tolja.
Kao uvertira dočeku Nove godine, 30. prosinca koncert će prirediti popularne the Frajle, a Dubrovčane i njihove goste u novogodišnjoj noći na Stradunu zabavljat će Dino Merlin, Pravila igre i Songkillersi. Tradicionalno, na prvi dan nove godine Dubrovački simfonijski orkestar izvest će prigodni program točno u podne na Stradunu.
Ove godine, u suradnji s hotelom Valamar Lacroma, Dubrovački simfonijski orkestar priredit će i poseban Božićni koncert 22. prosinca, uz tri ovogodišnje obljetničke dubrovačke klape – Ragusa, Subrenum i Kaše te soliste Mariju Kuhar Šoša, Stijepa Gleđa Markosa i Đanija Stipaničeva.