Mjesec Buča u Ivanić-Gradu

Mjesec Buča u Ivanić-Gradu

to
Ivanić-Grad

Bez ikakve sumnje, u restoranima, gostionicama i seoskim domaćinstvima zagrebačkog zelenog prstena od početka listopada pa nadalje vrlo je živahno i zanimljivo. Jesenski specijaliteti redaju se i mame goste, a oni željni još izravnijeg kontakta s hranom mogu posjetiti neke od tradicionalnih festivala posvećenih jesenskim namirnicama i njihovoj pripremi.

 

Upravo 16. Bučijada u Ivanić – Gradu, održati će se sukladno epidemiološkoj situaciji te će tradicionalni sajam dobiti svoj virtualni kutak kroz društvene mreže i web stranicu Turističke zajednice Ivanić-Grada (www.tzig.hr) na kojoj se nalaze brojna obiteljska poljoprivredna i eko gospodarstva te proizvođači bučinog ulja, istražite i pronađite nešto za sebe. Turistička zajednica Ivanić-Grada u suradnji s domaćim ugostiteljima i tvrtkom Piknika, pozivaju sve posjetitelje na kušanje jela od buča, a ukoliko ste ljubitelji zelenila napunite svoju piknik košaru i uživajte na pikniku na gradskim zelenim površinama i okolnim seoskim imanjima. Ističemo kako se ovom akcijom potiče aktivan boravak u prirodi, kao i odabir zdrave hrane domaćih ugostitelja i poljoprivrednih proizvođača.

 

Svakako pogledajte novi promotivni spot Turističke zajednice Ivanić-Grada kako bi na najbolji način predstavili sve turističke potencijale.