Plava Laguna Croatia Open Umag

Plava Laguna Croatia Open Umag

to
Umag

Umag će se ponovno pretvoriti u centar vrhunskog tenisa, dobre zabave te iznimne gourmet ponude. Turnir već 30. godina privlači preko 100.000 posjetitelja, svjetskih i domaćih medija te kontinuirano ulaže u kvalitetu programa. 

Umaški turnir poznat je po tome što su na njemu igrali najbolji svjetski tenisači te svi najbolji hrvatski tenisači - Goran Ivanišević, Goran Prpić, Ivan Ljubičić, Marina Ćilić, Ivan Dodig te Borna Ćorić koji je i ove godine potvrdio svoj dolazak. U Umagu će nastupiti i F.Fognini (najbolje rangirani talijanski tenisač) i A.Bedene (najbolje rangirani slovenski tenisač).Finalna lista igrača ovogodišnjeg turnira objaviti će se sredinom 6.mjeseca, a mečevi će se igrati u Umagu, na ATP stadionu Gorana Ivaniševića od 15.7. do 21.7.

U dodatnom teniskom programu, kao repriza 1. finala umaškog turnira iz 1990. godine, egzibicijski meč Ivanišević - Prpić otvorit će ovogodišne jubilarno izdanje 13.7., a 17.7. odigrat će se drugi egzibicijski meč između Ivaniševića i Raftera čime će publika doživjeti “uživo” legendarno finale Wimbledona iz 2001.

Manifestacija se održava u vrhuncu sezone uz niz popratnih događanja poput Umag Party Nights te Istria Gourmet Festivala. Umag Party Nights počinju 13.7. koncertom jednog od najpoznatijih hrvatskih pjevača - Tonyja Cetinskog, u nastavku tjedna, u Dance Areni će nastupiti aktualni Queen Tribute Band te atraktivni DJ Gianluca Vacchi.  Istria Gourmet Festival je namijenjen ljubiteljima gourmet-a koji će moći doživjeti čari istarskih delicija na brojnim degustacijskim punktevima u ATP zoni.

Tijekom 10-dnevne manifestacije održavat će se i 8 popratnih teniskih turnira te brojni sportski rekreativni sadržaji i Gameing izazovi.