Ljeto na Tvrđavi sv. Mihovila

Ljeto na Tvrđavi sv. Mihovila

to
Šibenik
Lipanj – rujan, Tvrđava sv. Mihovila

Najstarija šibenska tvrđava, Tvrđava sv. Mihovila, ljetnu je glazbenu priču započela lipanjskim festivalom „Let's Rock!“ okupljajući jedanaest izvođača, redom aktera hrvatske alternativne glazbene scene, na više pozornica unutar i izvan zidina tvrđave.

Pored plesnih performansa Šibenskog plesnog festivala, tijekom kolovoza pozornica će ugosti renomirane hrvatske glazbenike i scenske izvođače – Josipu Lisac, Vlatka Stefanovskog, Darka Rundeka i Gorana Baru, koji će se šibenskoj publici predstaviti uz zalazak sunca ili ispod čistog zvjezdanog neba.

I ljubitelji sedme umjetnosti doći će na svoje jer se na Tvrđavi Barone tijekom srpnja i kolovoza održava peto izdanje ljetnog filmskog programa Srijedom po svijetu. Nastao u suradnji s festivalima koji su u Hrvatskoj među najznačajnijim promotorima nezavisnog i umjetničkog filma, na filmsko platno pod zvjezdanim nebom donosi recentne nezavisne filmske naslove koji su obilježili ili će tek obilježiti aktualne programe kako domaćih, tako i prestižnih stranih filmskih festivala, uz brojna gostovanja.