Bogatstvo okusa

Sjajan način za otkrivanje nove zemlje i

njezinih stanovnika jest kušanje nacionalne

kuhinje! Pronađite savršeni recept putovanja

u Hrvatsku, gdje ćete iskusiti gastronomska

čudesa karakterizirana okusima Sredozemlja,

maslinama i plodovima vinograda.

Prvi sastojak iz recepta čeka nas

u Kvarnerskom zaljevu

Škampi s Kvarnera najveći su i najukusniji na Jadranu te vjerojatno najpoznatiji specijalitet regije. Otok Cres

također je poznat po mekanoj i sočnoj janjetini, a ima li većeg zadovoljstva od dijeljenja zalogaja sa suputnicima?

 

I ne zaboravimo još jedan

ključan sastojak

neka od najboljih hrvatskih vina proizvedenih u Slavoniji! Ta povijesna regija bogata je

jedinstvenim značajkama koje pogoduju uzgoju vina i vinarstvu, proizvodnji bijelih vina kao što su graševina,

chardonnay, sauvignon, pinot sivi i zelenac. Bilo koju poznatu sortu bijelog vina možete isprobati na putovanju u

vinarije u Srijemu, Đakovu, Kutjevu ili Iloku te odabrati vlastitog osobnog favorita!

Još jedan tradicionalni

sredozemni sastojak

igrat će glavnu ulogu na našem proputovanju dok istražujete prapovijesne maslinike u Istri. Gostoljubivi lokalni

maslinari ljubazno će vas pozvati da umočite malo svježeg kruha u neka od najcjenjenijih maslinovih ulja u svijetu,

kao što su sorte Buža, Karbonaca i Oblica i kušate gorke i začinjene note maslina. I da bi doživljaj

bio potpun, ne zaboravite isprobati lokalne tartufe, gastronomski biser regije. 

 

Goran Ergović

Trebat će vam vještina i uvježbanost kako biste nabavili posljednji sastojak za ovo putovanje. Dalmatinska obala prvo je

odredište za sve ljubitelje sportskog ribolova u slatkoj i morskoj vodi. Neovisno o tome lovite li brancina, oradu, tunu ili

pastrvu, odaberite lovinu i krenite u ribolov!

Deset jela koja

ne smijete propustiti!

Pršut

Crni rižot

Slani i marinirani inćuni

Riba na gradele i blitva

Deserti: rožata, paprenjak, kremšnite, štrudla...